Stroomstoring Utrecht? Bel direct met Duran ETB 0621826138

Wat is een stroomstoring of kortsluiting?

Een stroomstoring ontstaat door een kortsluiting of overbelasting. Overbelasting betekent dat er meerdere apparaten op een groep aangesloten zijn en dat de groep het niet niet meer aan kan als allemaal tegelijkertijd gebruikt worden. In dit geval moet u extra aparte  groep  aan laten leggen in uw groepenkast. De stoppenkast moet dus uitgebreid worden met meerdere groepen en aardlekschakelaars.

Bel Duran Elektrotechnisch bedrijf op als u stroomstoring heeft in Utrecht en omgeving. We kunnen u snel en vakkundig helpen.

Hoe ontstaat een  kortsluiting?

Stroomdraden zijn geïsoleerde draden. Als de isolatie van de draden beschadigd is, kunnen de draden met elkaar in aanraking komen waardoor er een grote stroom loopt.  Als de leidingen niet goed beveiligd zijn, kan het zijn dat er een brand ontstaat. Het beveiligen van de draden door een automaat of een aardlekautomaat is heel belangrijk.  En de andere beveiliging is een aardlekschakelaar. Hierbij is ook belangrijk dat er wel overal geaarde stopcontacten zijn en wandcontactdozen verbonden zijn met de aarde die in de meterkast uitkomt.

Tips bij een stroomstoring?

 • Heeft u in uw huis of woning gedeeltelijk of helemaal geen stroom? Heeft u stroomstoring in uw huis of valt  uw aardlekschakelaar of automaat regelmatig uit?
 • Dan kunt eerst in uw groepenkast of meterkast kijken om de oorzaak van de storing op te sporen.
 • Is de aardlekschakelaar omgesprongen of uitgeschakeld?
 • Als uw aardlekschakelaar uitgeschakeld is, dan heeft u in uw huis gedeeltelijk geen stroom. (in oude huizen is er meestal geen aardlekschakelaar). Dan heeft u in uw huis helemaal geen stroom.
 • Het kan zijn dat er een kortsluiting ontstaan is door een beschadigd apparaat. Het kan ook zijn dat er vocht inzit in uw buitenverlichting of stopcontact.
 • Probeer op te sporen welke apparaat beschadigd is en de stekker van dit apparaat uit het stopcontact  te halen. Als u niet weet welk apparaat storing geeft, dan kunt u beter alla stekkers eruit trekken. Schakel daarna de aardlekschakelaar weer om.
 • Nu kunt weer alle stekkers van apparaten een voor een in het stopcontact doen.
 • De apparatuur waarbij de aardlekschakelaar uitschakelt, is de oorzaak van de storing of probleem.
 • Een andere oorzaak van de storing kan overbelasting zijn. In geval van overbelasting moeten de groepen opnieuw verdeeld worden of er moet een aparte groep aangelegd worden voor apparaten die meer dan 2000 watt gebruiken. Duran Elektrotechnisch bedrijf kan voor u een aparte groep aanleggen en uw groepenkast opnieuw verdelen.
 • Tenslotte kan de aardlekschakelaar ook uitgeschakeld zijn door een losgeraakte of verbrande draad, kapot stopcontact of problemen in de groepenkast.  Knutsel nooit zelf in de meterkast.
 • Laat een erkend elektricien komen. Bel onze storingsmonteur in Utrecht en omgeving. We kunnen uw stroomstoring snel en vakkundig verhelpen.

 

stroomstoring Utrecht 20141105_114656 CONTACTKNOP-COMPLEET

 

Posted in: