Stroom uitgevallen

 

Stroom uitgevallen?

Plotseling heeft u in uw huis geen stroom meer?

Nu zit u in het donker?

Niks doet het meer?

Wat gaat u nu doen?

  • Wat u eerst moet doen is, naar de groepenkast kijken of uw meterkast  in orde is?  Is de aardlekschakelaar uitgevallen ? of is de automaat uitgevallen? Is er een kortsluiting of lekstroom?

 Wat is een kortsluiting? 

Kortsluiting  ontwikkelt zich zodra  er een of meerdere  elektra draden met elkaar raken. Indien dat gebeurt, schakelt de automaat in uw meterkast de stoom uit.  Dus als u kortsluiting heeft,  en is de stroom helemaal of gedeeltelijk uitgevallen, dan moet u eerst even kijken welke apparatuur kortsluiting veroorzaakt. Als u zelf niet kunt vinden , dan kunt u beter erkend elektricien inschakelen.

Stroom uitgevallen in Utrecht? Duran elektrotechnisch bedrijf kan snel en vakkundig uw storing oplossen. Wijn zijn gevestigd in Utrecht en zijn gecertificeerd elektricien.

 

 

        Wat is een lekstroom?

Het kan ook zijn dat uw aardlekschakelaar uitgevallen is. En dat u ergens lekstroom heeft. Want de aardlekschakelaar in woningen  gaat uit als er pas meer dan 30 mA stroom lekt. Een aardlekschakelaar beschermt uw leven wanneer u iets aanzit, dat onder stroom staat of wanneer een kapot apparatuur onder stroom staat.De aardlekschakelaar werkt zo: Aardlekschakelaar meet hoeveel stroom door hem heen gaat naar de elektrische installatie en de apparatuur die op dezelfde aardlekschakelaar aangesloten zijn. Aardlekschakelaar meet ook of dezelfde hoeveelheid stroom terugkomt. Als wegens een storing,  spanning op een apparaat komt te staan, kan er een beperkte stroom via het kapotte apparaat, de vloer of de muur naar de aarde weglopen. Het kan ook zijn dat de lekstroom door uw lichaam loopt als u de defecte apparatuur aanraakt. Dit kan wel heel gevaarlijk zijn. De aardlekschakelaar is heel gevoelig dat hij zelfs de kleinste lekstroom waarneemt. Zodra lekstroom in woningen meer dan 30 mA bereikt, schakelt de aardlekschakelaar direct alle spanning uit die op de aardlekschakelaar aangesloten zijn.

Wilt u ook een aardlekschakelaar laten installeren?  Is in uw huis stroom uitgevallen? Schakel dan Duran Elektrotechnisch bedrijf in. Erkend elektricien in Utrecht en omgeving .

Dus wat doet aardlekschakelaar:

De aardlekschakelaar schakelt direct de stroom uit als er ergens lekstroom is.

De aardlekschakelaar is heel erg belangrijk in woonhuizen. De aardlekschakelaar redt ons leven als er gevaarlijke situatie ontstaat.

Men adviseert een aardlekschakelaar per maand 1 x te testen op  de testknop te drukken.

Heeft u een aardlekschakelaar die defect is ? Wilt u nieuwe aardlekschakelaar laten installeren? Heeft u last van lekstroom? Is uw stroom plotseling uitgevallen? Bent u op zoek naar een erkend storingsdienst monteur? Woont in regio Utrecht?

Schakel dan Duran Elektrotechnisch bedrijf in voor al uw elektra werkzaamheden. We kunnen snel en vakkundig  uw stroomstoring in uw huis verhelpen.

CONTACTKNOP-COMPLEET

 

Posted in: