Vraag offerte aan
DURAN ETB, VOOR HET VERHELPEN VAN UW STROOMSTORING
Ouderwets vakmanschap en vertrouwde kwaliteit
WAT IS EEN STROOMSTORING OF KORTSLUITING?
Een stroomstoring ontstaat door een kortsluiting of overbelasting. Overbelasting betekent dat er meerdere apparaten op een groep aangesloten zijn en dat de groep het niet meer aan kan als ze allemaal tegelijkertijd gebruikt worden. In dit geval moet u een extra aparte groep aan laten leggen in uw groepenkast. De stoppenkast moet dus uitgebreid worden met meerdere groepen en aardlekschakelaars.
Bel Duran ElektroTechnischBedrijf op voor vrijblijvend advies over uw elektrische installatie of de aanleg van nieuwe groepen / groepenkasten.
HOE ONTSTAAT EEN KORTSLUITING?
Stroomdraden zijn geïsoleerde draden. Als de isolatie van de draden beschadigd is, kunnen de draden met elkaar in aanraking komen waardoor er een grote stroom loopt. Als de leidingen niet goed beveiligd zijn, kan het zijn dat er een brand ontstaat. Het beveiligen van de draden door een automaat of een aardlekautomaat is heel belangrijk. En de andere beveiliging is een aardlekschakelaar. Hierbij is ook belangrijk dat er wel overal geaarde stopcontacten zijn en wandcontactdozen verbonden zijn met de aarde die in de meterkast uitkomt.
Bij een stroom storing kunt u beter eerst in uw groepenkast kijken. Het kan zijn dat de aardlekschakelaar of een automaat uitgeschakeld / omgesprongen is.
Komt u er niet uit, dan kunt u Duran ElektroTechnischBedrijf bellen. Wij zijn actief in Utrecht en omgeving en staan 7 dagen per week klaar voor al uw stroomstoringen.
Wilt u weten of uw elektra installatie veilig is? Of wilt u een aardlekschakelaar bijgeplaatst hebben? Of wilt u een nieuwe groepenkast? Of aanleg nieuwe elektra?
We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende offerte.
TIPS BIJ EEN STROOMSTORING
- Heeft u in uw huis of woning gedeeltelijk of helemaal geen stroom?
- Dan kunt u eerst in uw groepenkast of meterkast kijken om de oorzaak van de storing op te sporen.
- Is de aardlekschakelaar omgesprongen of uitgeschakeld?
- Als uw aardlekschakelaar uitgeschakeld is, dan heeft u in uw huis gedeeltelijk geen stroom. (in oude huizen is er meestal geen aardlekschakelaar) Dan heeft u in uw woning of huis helamaal geen stroom.
- Het kan zijn dat er een kortsluiting ontstaan is door een beschadigd apparaat. Het kan ook zijn dat er vocht zit in uw buitenverlichting of stopcontact..
- Probeer op te sporen welk apparaat beschadigd is en de stekker van dit apparaat uit het stopcontact te halen. Als u niet weet welk apparaat storing geeft, dan kunt u beter alle stekkers eruit trekken. Schakel daarna de aardlekschakelaar weer om.
Nu kunt u weer alle stekkers van apparaten één voor één in het stopcontact doen.
De apparatuur waarbij de aardlekschakelaar uitschakelt, is de oorzaak van de storing / probleem. - Een andere oorzaak van de storing kan overbelasting zijn. In geval van overbelasting moeten de groepen opnieuw verdeeld worden of er moet een aparte groep aangelegd worden voor apparaten die meer dan 2000 watt gebruiken. Duran ETB kan voor u een aparte groep aanleggen en uw groepenkast opnieuw verdelen.
- Tenslotte kan de aardlekschakelaar ook uitgeschakeld zijn door een losgeraakte of verbrande draad, kapot stopcontact of problemen in de meterkast / groepenkast. Knutsel nooit zelf in de meterkast. Laat een erkend elektricien komen. Bel ons voor al uw elektra storingen in uw huis.
- Slaat de stop op een gegeven moment uit, maar u weet niet waar het probleem zit. Neem contact op met Duran.