Elektra leidingen aanleggen in keuken

Elektra leidingen aanleggen in keuken

Gaat u nieuwe keuken kopen? Dan moet er meestal elektra in uw keuken ook aangepast worden volgens nieuwe leidingsschema.  

Tegenwoordig moeten de apparaten die meer dan 200- watt vermogen hebben, op een aparte groep aangesloten worden om te voorkomen dat een groep overbelast wordt. 

Vaak komen we in oude huizen tegen dat er weinig groepen zijn in keuken voor nieuwe apparaten. Dan moeten er extra groepen aangelegd worden. Als er extra groep aangelegd wordt, moeten de meterkast ook uitgebreid worden. Als u een oude groepenkast heeft, dan adviseren we gelijk uw oude stoppenkast compleet  te laten vervangen door  nieuwe meterkast met genoeg groepen, aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar. 

Tegenwoordig moeten ook alle groepen achter een aardlekschakelaar aangesloten worden. Achter een aardlekschakelaar mag alleen maar vier groepen aangesloten worden. 

Als u een nieuwe keuken aangeschaft heeft, zitten de huidige elektra, water of afvoer aansluitingen niet op de juiste plaats. Duran ETB kan er voor zorgen dat alle aansluitingen op juiste plaats geplaatst worden volgens de nieuwe leidingsschema. 

Wij adviseren ook niet alle stopcontacten achter een apparaat te plaatsen omdat u anders niet meer bij kunt als er elektrische storing ontstaat. Onder de keuken is er meestal tussen 10 a 15 cm plinthoogte. Het beste is dat de stopcontacten onder de plint geplaatst worden als er niet anders staat op de keuken tekening.

Voor meer info bel Duran ETB met 0621826138 of stuur een mail naar info@duranetb.nl .

Wijn zijn erkend en gecertificeerd elektricien . Woont u in Utrecht, Amsterdam, Nieuwegein, Vleuten, De Meern, Maarssen, Woerden, Breukelen, Amsterdam of omgeving?? Schakel dan Duran ETB in.